Kremowa ryba

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ryba podana w ten sposób stanowi doskonałą alternatywę dla tej tradycyjnej panierowanej.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych (dorsz, sola, tilapia, mintaj)
    400 ml śmietany 18 %
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    15 dag sera żółtego
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz cytrynowy,
    pieprz czarny świeżo zmielony
    imbir
    mąka do panierowania
    tłuszcz do smażenia

Kremowa ryba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę natrzeć imbirem, solą i pieprzem cytrynowym, opanierować w mące i usmażyć.
  • 2. Śmietanę wymieszać z musztardą, ziołami, roztartym czosnkiem. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym ułożyć usmażoną rybę, zalać sosem, posypać startym serem i zapiec aż ser się rozpuści.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy