Kremowa zupa porowa.

0 (0 ocen)

  • 20 min

W mojej rodzinie ta zupa ma wielu amatorów. Jest łatwa do zrobienia i bardzo smaczna.

  • 20 min

Składniki:

  • • 2 pory
    • 2 cebule
    • 3 kostki serka topionego (po 10 dag każdy)
    • 1 łyżka oleju
    • 750 ml bulionu warzywnego
    • 4 parówki drobiowe
    • 4 gałązki natki
    • Sól, pieprz
    • długie wykałaczki

Kremowa zupa porowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, posiekać. Pory oczyścić, pokroić w plasterki, 5 dag odłożyć, resztę wraz z cebulą zeszklić na oleju. Zalać bulionem, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień, gotować jeszcze 2-3 minuty. Dołożyć serki topione, mieszać, aż całkiem się rozpuszczą.
  • 2. Wszystkie składniki zmiksować na gładko. Dodać pory gotować 5 minut. Parówki pokroić w grube, ukośne plasterki. Nabić na wykałaczki na przemian z listkami natki. Zupę doprawić. Rozlać do miseczek, na każdej położyć parówkowy szaszłyk.

Komentarze

Podobne przepisy