Kremowa zupa z brukwi

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniały smak brukwi, połączony z czarnym czosnkiem. Szybko, smacznie i treściwie

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g brukwi
    1,5 l bulionu warzywnego
    1 marchew
    6 ząbków czarnego czosnku
    makaron
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Kremowa zupa z brukwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kremowa zupa z brukwi 1. Brukiew obieramy na tarce o dużych oczkach, zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy 15 min na dużym ogniu. Lekko schładzamy, blendujemy na gładko.
    Ponownie podgrzewamy, dodajemy startą na dużych oczkach, marchew oraz pokrojony w kostkę czosnek.
    Całość gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy