Kremówka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem budyniowo – malinowy: Na mleku ugotować budynie wraz z mąką ziemniaczaną. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku, ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier. Nie przerywając miksowania wkładać po łyżce budyniu, wlać lekko tężejącą galaretkę. Krótko zmiksować.
2.Masa śmietanowo - malinowa:
Maliny zmiksować na mus i zagotować wsypać galaretkę, wymieszać do całkowitego jej rozpuszczenia. Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, na koniec wkładać po łyżce zimną masę malinową. Dokładnie połączyć.
3.Przełożenie:
Na dno blaszki pokrytej papierem do pieczenia ułożyć biszkopty, na nich rozsmarować krem budyniowy. Na wierzch dać krem śmietanowy.
Komentarze