kremówka na krakersach

0 (0 ocen)

  • 30 min

To chyba najprostsze w przygotowaniu ciasto, a w zasadzie to deser. Do przygotowania potrzebujemy tylko dwóch składników- krakersów i budyniu ugotowanego na mleku. Wykonanie jest tak proste, że zrobi je nawet dziecko w dziesięć minut. Polecam, kiedy macie mało czasu i puste szafki w domu.

  • 30 min

Składniki:

  • (foremka 24*24cm)

    34 krakersy solone
    1 l mleka+ 1 szklanka
    3 opakowania budyniu cytrynowego
    6 łyżek cukru
    100 g masła
    bakalie kandyzowane
    na lukier: łyżeczka wrzątku, cukier puder, sok z pomarańczy

Kremówka na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Foremkę wyścielić papierem do pieczenia. Rozłożyć połowę krakersów.
  • 2. Litr mleka zagotować z cukrem i masłem. W szklance mleka rozpuścić budynie. Na mleku ugotować budyń. Gorący wylać na krakersy i rozłożyć resztę ciastek.
  • 3. Cukier puder, sok zpomarańczy i wrzątek utrzeć na lukier. Posmarować przestudzone ciasto i ułożyć bakalie. Odstawić na noc, aby ciasto stężało

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy