Kremowy kurczak

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealne danie na pożywny obiad.

Składniki:

  • 1 l śmietany 36-proc.
    ● 4 filety z kurczaka
    ● 6 małych op. zup cebulowych (na 250 ml wody)
    ● 4 łyżki margaryny

Kremowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka myjemy,
    osuszamy i przekrawamy
    wzdłuż na pół. Podsmażamy
    z obu stron na 2 łyżkach
    rozgrzanej margaryny. Naczynie
    żaroodporne natłuszczamy
    resztą margaryny.
    Wkładamy mięso.
  • 2. Śmietanę dokładnie mieszamy
    z zupami i wlewamy
    do mięsa. Pieczemy 45 minut
    w piekarniku rozgrzanym
    do temperatury 200 °C.

Porady

Najlepiej smakuje z białym pieczywem i surówką z kapusty, np. coleslaw.

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy