Kremowy serniczek na zimno

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Na ostatnie dni lata

  • 3 godz.

Składniki:

  • 80 dag sera śmietankowego President
    200 ml śmietany 36%
    2,5 łyżki żelatyny instant
    0,5 szkl cukru
    sok z 1 małej cytryny
    1 paczka okrągłych biszkoptów
    2 galaretki czerwone
    1 galaretka jasna
    1 puszka brzoskwiń w syropie (mogą być inne owoce)
    kiść winogron

Kremowy serniczek na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kremowy sernik na zimno 1. Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyłam biszkptami. Zalałam tężejącymi czerwonymi galaretkami (rozpuszczonymi w 0,7 litra wrzątku).Odstawiłam do całkowitego zastygnięcia.Brzoskwinie odsączyłam z zalewy i pokroiłam dosyć drobno. Wyłożyłam na czerwoną galaretkę.
    Serki ubiłam mikserem ze śmietaną i cukrem.Dodałam sok z cytryny. Żelatynę rozpuściłam w 0,5 szkl wrzącgo syropu z brzoskwiń. Przestudziłam lekko i dodałam do masy serowej.Jeszcze chwilę mieszałam, a następnie masę serową wylałam na brzoskwinie.Wstawiłam na 30 min. do lodówki, aby masa serowa stężała. Na wierzch poukładałam winogrona i zalałam je tężejącą galaretką cytrynową.Odstawiłam do lodówki na dalsze 30 min. i... gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy