Krewetki z grilla

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dla smakoszy owoców morza idealny przysmak.

  • 10 min

Składniki:

  • 12 krewetek królewskich
    2 łyżki oliwy
    sok z cytryny
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz

Krewetki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki dokładnie oczyścić,umyć i osuszyć.Z przeciśniętego czosnku, oliwy i soku z cytryny,soli i pieprzu zrobić marynatę.Do marynaty włożyć krewetki, wymieszać i wstawić do lodówki na pół godziny.Następnie krewetki nabić na patyczki do szaszłyków, i piec na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, aby nabrały złocistego koloru.Gotowe podawać z gotowymi sosami i grillowanymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy