Krewetki z makaronem po tajsku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Krewetki królewskie z makaronem soba.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mrożonych krewetek królewskich
    Marynata:
    3 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki oleju sezamowego
    1 łyżka sosu rybnego
    2 łyżki ciemnego sosu sojowego
    1 łyżka startego imbiru
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek szczypioru z dymką
    200 g makaronu soba

Krewetki z makaronem po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krewetki z makaronem po tajsku 1. Krewetki rozmroziłem, wypłukałem na sicie, odsączyłem. Wymieszałem dokładnie wszystkie składniki marynaty i zalałem oczyszczone krewetki. Odstawiłem, ale tylko na 30 minut.
    (tylko przez 30 minut! Po dłuższym czasie krewetki nie będą jędrne). Ugotowałem makaron. Podałem z podsmażonymi krewetkami przez kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy