Krewetki z papryką i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Krewetki to niecodzienne danie, ale jeśli będziecie kiedyś mieć na nie ochotę, to polecam ten pzepis.

  • 20 min

Składniki:

  • • 200 g krewetek mrożonych
    • po 1/2 papryki żółtej, zielonej i czerwonej
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 5-6 suszonych pomidorów w oliwie
    • 3 łyżki śmietany
    • 2 łyżki startego parmezanu
    • sól, pieprz
    • kieliszek koniaku
    • zielona pietruszka

Krewetki z papryką i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, zalać oliwą z suszonych pomidorów i odstawić na 1 godz.
    • Podsmażyć warzywa, poddusić ok. 2 minuty i przyprawić, dodać zmiażdżony czosnek.
    • Dodać krewetki i dalej podsmażać. Wlać koniak i podpalić.
    • Gdy krewetki są już podsmażone dodać śmietanę.
    • Wyłożyć na talerz, posypać parmezanem i zieloną pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy