Krewetki z patelni (chili, natka pietruszki, czosnek)

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybkie danie. Kuchnia śródziemnomorska lub azjatycka

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Krewetki 250g
    4-5 ząbki czosnku
    Natka pietruszki
    Pół średniej wielkości papryczki chili
    Masło ok. łyżki
    Ok. 6 małych pomidorków koktajlowych
    Szczypta oregano
    Szczypta bazyli
    Płatki chili(opcjonalnie)

Krewetki z patelni (chili, natka pietruszki, czosnek) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki oczyszczamy.
    Siekamy natkę, czosnek i papryczkę
    Pomidorki w trzy części w sumie jak kto lubi :)
    Na patelni roztopić masło, podsmażyć czosnek, natkę (połowę), papryczkę na złocisty kolor. Wyłożyć krewetki smażyć każdą stronę ok 3-5min. Dodać płatki chili, oregano bazylię i na koniec dosłownie 2-3minutki pomidorki.
    Polecam podawać z pieczywem mi smakuje czosnkowe :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy