Szybkie danie. Kuchnia śródziemnomorska lub azjatycka
20 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
Krewetki 250g
4-5 ząbki czosnku
Natka pietruszki
Pół średniej wielkości papryczki chili
Masło ok. łyżki
Ok. 6 małych pomidorków koktajlowych
Szczypta oregano
Szczypta bazyli
Płatki chili(opcjonalnie)
Krewetki z patelni (chili, natka pietruszki, czosnek) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krewetki oczyszczamy.
Siekamy natkę, czosnek i papryczkę
Pomidorki w trzy części w sumie jak kto lubi :)
Na patelni roztopić masło, podsmażyć czosnek, natkę (połowę), papryczkę na złocisty kolor. Wyłożyć krewetki smażyć każdą stronę ok 3-5min. Dodać płatki chili, oregano bazylię i na koniec dosłownie 2-3minutki pomidorki.
Polecam podawać z pieczywem mi smakuje czosnkowe :)
Komentarze