Krokieciki z pieczarkami z mielonego

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lubię połączenie mięska i pieczarek.

  • 40 min

Składniki:

  • łopatka wieprzowa mielona 60 dag
    pieczarki 12-14 średnie szt
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    chleb czerstwy namoczony 2 kromki
    cebula 1 szt
    jajko 1 szt
    masło 1 łyżka
    sól
    sól czosnkowa
    pieprz
    bułka tarta
    olej

Krokieciki z pieczarkami z mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle i oprószyć solą czosnkową. Dodać łyżkę tartej bułki, trochę drobno pokrojonej cebuli i posiekaną natkę pietruszki.
    Wymieszać i doprawić do smaku.

    Chleb odcisnąć i dodać do mięsa z resztą drobno pokrojonej cebuli. Wbić jajko, wymieszać i doprawić do smaku.

    Odrywać kawałki masy mięsnej, rozpłaszczać wilgotną dłonią i nakładać pieczarkowy farsz.
    Zawijać krokieciki i obtaczać w tartej bułce, smażyć na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy