Krokiety dla dwojga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki: W garnuszku połączyć składniki na naleśniki, wymieszać. Usmażyć naleśniki.
2.Farsz: Kapustę ugotować do miekkości w odrobinie wody z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego. Odsączyć, ostudzić, pokroić na drobno.
Pieczarki umyć, odsączyć pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle, dodać pieczarki wspólnie zasmażyć, połączyć z kapustą, pokrojoną papryką, doprawić szczyptą pieprzu i soli. Dusić około 30 minut, ostudzić. Na naleśniki nakładać porcje farszu, formować krokiety.
Panierować w rozkłóconym jajku, a potem w bułce tatej.
3.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Podawać z filiżanką barszczu czerwonego.
Komentarze