Krokiety świąteczne

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis mam od lat w zeszycie. moja babcia często eksperymentowała w kuchni robiła różności między innymi to.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - mąka: 1 szklanka
    - woda: 3 szklanki
    - sól,pieprz (po szczypcie do smaku): 1 szczypta
    - kapusta kiszona: 1 kilogram
    - jajka: 7 sztuk
    - cebula (małe lub 2 duże): 3 sztuki
    - olej: 4 łyżki
    - sól,pieprz (do smaku): 1 szczypta
    - jajka: 4 sztuki
    - bułka: 1 szklanka
    - olej (jajka ,bułka i olej do panierowania): 0.5 szklanki

Krokiety świąteczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokiety świąteczne 1. Zrobić ciasto z 6 jajek, mąki, wody doprawić solą i pieprzem zostawić na 1/2 godz. aby ciasto odpoczęło następnie usmażyć.
    Farsz:

    Kapustę pokroić ugotować i odcedzić. Jajka ugotować na twardo pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w kosteczkę zeszklić na oleju dodać odcedzoną kapustę wymieszać doprawić solą i pieprzem
    dodając pokrojone jajka. Następnie na każdym usmażonym placku dawać porcję farszu zawijać, panierować w jajku i bułce obsmażać na oleju. Podawać z barszczem lub ulubionym sosem.

Komentarze

Podobne przepisy