Krokiety z duszoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne kapuściane krokieciki.

  • 40 min

Składniki:

  • kapusta kiszona 2-3 garście
    cebula 1 szt
    suszone grzyby 4-5 szt
    jajka 3 szt
    naleśniki 8 szt
    przyprawa do dań z kapusty
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej

Krokiety z duszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę, dodać odciśniętą kapustę. Grzybki umyć, sparzyć i drobno pokroić. Dodać do kapusty razem z przyprawą. Wymieszać, zalać wodą i dusić do miękkości. Kapustę odparować i przestudzić. Dodać 2 łyżki tartej bułki, wbić jajko, wymieszać i doprawić do smaku.

    Przygotowany farsz nakładać na usmażone naleśniki i zawinąć krokiety. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rumiano.

    Naleśniki usmażyć wg przepisu 1szkl wody, 1/2szkl mleka, mąka, sól albo też wg przepisu wypróbowanego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy