Krokiety z grzybkami i cebulką

0 (0 ocen)

Są bardzo sycące.

Składniki:

  • CIASTO:
    2 szkl. mleka,
    1 i 1/2 szkl. mąki,
    2 jajka,
    szczypta soli.

    FARSZ:
    1/2 kg grzybów (pieczarki lub inne grzyby leśne, także mrożone),
    3 cebule,
    sól,
    pieprz.

    PANIERKA:
    bułka tarta,
    3 żółtka.

Krokiety z grzybkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zmiksować. Smażyć naleśniki.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojone grzyby, doprawić. Smażyć ok. 20 min na małym ogniu, często mieszając. Farsz nakładać na naleśniki, zawijać w "Kopertę".
  • 3. Krokiety obtaczać w żółtku, a następnie w bułce tartej,. Smażyć ok. 6min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy