2 jajka
1szkl. mleka
1szkl. wody min. gazowanej
mąka tyle ile potrzeba aby ciasto miało konsystencję śmietany
papryka czerwona mielona
0,5łyżeczki majeranku
szczypta soli
olej i masło klarowane
2 jajka i bułka do panierowania
Kapuśniaczki z pieczarkami do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę ugotować z przyprawami (pieprz, ziele, listek) w niewielkiej ilości wody. Osączyć i odcisnąć pokroić.
2.W garnku rozgrzać olej, przysmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulę, włożyć pokrojone w ćwiartki pieczarki, smażyć 20 min.Dodać przyprawy, doprawić solą i mielonym pieprzem, maggi.Smażyć jeszcze kilka minut.
3.Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe.Odstawić na 20min. .Usmażyć naleśniki.Powinno być ich ok.10
4.Na każdy naleśnik nałożyć łyżkę kapusty. Składać w kopertę, panierować w bułce, jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor.
Smacznego!
Komentarze