Kapuśniaczki z pieczarkami do barszczu

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne z czerwonym barszczykiem!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 50dag kapusty kiszonej
    30dag pieczarek
    1 duża cebula
    przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, kminek, majeranek
    czubryca, maggi w płynie, pieprz mielony,

    2 jajka
    1szkl. mleka
    1szkl. wody min. gazowanej
    mąka tyle ile potrzeba aby ciasto miało konsystencję śmietany
    papryka czerwona mielona
    0,5łyżeczki majeranku
    szczypta soli

    olej i masło klarowane
    2 jajka i bułka do panierowania

Kapuśniaczki z pieczarkami do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ugotować z przyprawami (pieprz, ziele, listek) w niewielkiej ilości wody. Osączyć i odcisnąć pokroić.
  • 2. W garnku rozgrzać olej, przysmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulę, włożyć pokrojone w ćwiartki pieczarki, smażyć 20 min.Dodać przyprawy, doprawić solą i mielonym pieprzem, maggi.Smażyć jeszcze kilka minut.
  • 3. Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe.Odstawić na 20min. .Usmażyć naleśniki.Powinno być ich ok.10
  • 4. Na każdy naleśnik nałożyć łyżkę kapusty. Składać w kopertę, panierować w bułce, jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy