Krokiety z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować naleśniki:
Wymieszać wszystkie składniki i usmażyć naleśniki.
2.Przygotowanie nadzienia:
Kapustę kiszoną przepłukać, jeśli jest za kwaśna. Pokroić ją drobno i wrzucić do wrzątku. Gotować do miękkości.
Pieczarki umyć, obrać, drobno pokroić.
Cebulę obrać i poszatkować.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę. Następnie dorzucić pieczarki.
Podsmażone pieczarki i cebulę wymieszać ze sparzoną i odciśniętą z wody kapustą. Doprawić do smaku,
3.Na każdy naleśnik nałożyć nadzienie. Zawinąć. Zawinięte krokiety maczać najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju z każdej strony.
Komentarze