Krokiety z mięsem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny dodatek do barszczu wigilijnego.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    250g mąki
    2 jajka
    szklanka mleka
    sól do smaku
    Farsz:
    500 g zmielonego mięsa wieprzowego
    szczypta czosnku granulowanego

    tłuszcz do pieczenia
    bułka tarta do panierowania

Krokiety z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka połącz z mlekiem,miksując dodaj mąkę,szczyptę soli oraz wodę(szklanka) do rozrzedzenia.Wymieszaj.
    Mięso usmaż na patelni z dodatkiem czosnku granulowanego.
  • 2. Patelnię z tłuszczem rozgrzej,wylej ciasto rozprowadź po całej patelni.Gdy ciasto odstanie od patelni przewróć na druga stronę.
  • 3. Na każdy naleśnik nałóż farsz.Uformuj naleśniki.
    Obtocz w jajku i bułce tartej.Smaż na rumiano z każdej strony.

Porady

Z tej ilości produktów otrzymuje się 12 naleśników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (161 ocen)

krokiety z mięsem