Krokiety z mięsem i serkiem topionym

0 (0 ocen)

  • 60 min

bardzo smaczne

  • 60 min

Składniki:

  • mięso gotowane,
    cebula,
    kapusta kwaszona,
    jajko,
    Bułka tarta,
    smalec,
    mleko,
    mąka,
    SEREK TOPIONY,

Krokiety z mięsem i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso na farsz zbierałam z mięs z kilku zup: oddzelałam mięso od kości i po kolei zbierałam do pojemniczka i mroziłam. Kiedy uzbierało się ok 0,5 kg, kupiłam 0,5 kg kapusty kwaszonej. Kapustę gotowałam kilka minut, odcisnęłam z wody, następnie zmieliłam razem z mięsem, dodałam dużo pieprzu. Na smalcu zrumieniłam 3 cebule i dodałam do zmielonego mięsa i kapusty: farsz gotowy.
    Smażymy naleśniki: Mleko, mąka, jajko, szczypta soli, ok 3 łyżki oleju. Jeśli dodamy oleju do ciasta, nie będzie trzeba smarować patelni tłuszczem podczas smażenia.
    Na naleśnika nakładamy farsz, plasterek serka topionego, zawijamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju w miarę ze wszystkich stron. Podajemy z czerwonym barszczem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy