KROKIETY Z MUSEM JABŁKOWYM W CYNAMONOWEJ PANIERCE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smakiem i zapachem przypominają ulubioną szarlotkę i są świetnym pomysłem na obiad zarówno dla dzieci, jak i dorosłych!Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    NALEŚNIKI:

    * mąka – 1 szkl

    * mleko – ok. 2 szkl

    * duże jajko – 1 szt

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * cynamon- 1 łyżeczka

    * olej – 4 łyżki

    * sól – 1 szczypta

    NADZIENIE:

    * jabłka – ok. 500 g

    * cukier – 4 łyżki

    PANIERKA:

    * duże jajko – 2 szt

    * cynamon – 2 łyżki

    * płatki owsiane – ok. 50 g

Krokiety z musem jabłkowym w cynamonowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    NALEŚNIKI:

    Składniki miksujemy na gładkie ciasto, smażymy średniej wielkości naleśniki.

    NADZIENIE:

    Obrane jabłka kroimy w kosteczkę, wkładamy do garnka, zalewamy odrobiną wody, dodajemy cukier i prażymy kilkanaście minut do miękkości.

    CAŁOŚĆ:

    Naleśniki smarujemy nadzieniem jabłkowym, zakładamy boki, zawijamy krokiety.

    Obtaczamy w jajku i podprażonych płatkach owsianych wymieszanych z cynamonem.

    Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.

    Zajadamy!

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy