Krokiety z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ulubiona potrawa mojego męża.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    2 szklanki mąki
    2 jajka szczypta soli
    2 łyżeczki cukru
    2,5 szklanki mleka
    olej
    Farsz:
    1cebula
    sól
    pieprz
    50 dag. pieczarek
    10 dag sera żółtego
    masło
    bułka tarta
    1 jajko

Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto łączymy ze sobą i pieczemy naleśniki.
    Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy pieczarki dodając do nich posiekaną cebulę sól, pieprz oraz ser starty na tarce o małych oczkach. Kiedy farsz będzie gotowy wykładamy po około 2 łyżki na naleśnika i zwijamy.
    Obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu,aż do zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy