Krokiety z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie, które spokojnie mogę zaliczyć do kategorii smaki dzieciństwa. Często jadałam takie krokiety u cioci. Są szybkie w przygotowaniu i bezmięsne.

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto
    2 jajka
    1,5 szkl mąki
    1,5 szkl mleka
    szczypta soli

    farsz
    min. 500 g pieczarek
    1 cebula
    olej do smażenia
    sól
    pieprz

    dodatkowo
    bułka tarta
    1 jajko

Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, jajek i mleka przygotowujemy ciasto. Doprawiamy szczyptą soli i smażymy cienkie naleśniki.
  • 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pieczarki również pokrojone w kostkę. Całość smażymy przez kilka minut doprawiając solą i pieprzem.
  • 3. Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy. Panierujemy w jajku i tartej bułce, na koniec obsmażamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy