Krokiety z porem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Coś innego z wykorzystaniem zapomnianego pora.

  • 40 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    1 szkl mleka
    1 szkl wody
    2 jajka
    1 łyżeczka oregano
    ¼ łyżeczki soli
    pieprz
    1 ½ szkl mąki
    Farsz:
    1 filet
    2 duże pory
    3 łyżki oliwy
    ½ łyżeczki cząbru
    sól
    Panierka:
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia

Krokiety z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do wody z mlekiem dodajemy jajka i pozostałe składniki. Miksujemy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki.
    2. Pory kroimy w 2mm talarki. Dusimy na oliwie z odrobiną soli. Gdy pory zmiękną ściągamy z patelni i smażymy tam fileta pokrojonego w drobną kostkę. Łączymy razem dodając cząber.
    3. Na naleśniki nakładamy farsz i zwijamy krokiety. Zanurzamy w rozmąconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.

Porady

Jeśli nie masz fileta, bez niego też świetnie smakują.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy