Krokodylki

0 (0 ocen)

Mają pyszny słodko-pikantny smak

Składniki:

  • 3 kg ogórków
    2 główki czosnku
    4 łyżki soli
    2,5 szkl octu
    1kg cukru
    5 łyżeczek pieprzu cayenne
    8 łyżek oliwy

Krokodylki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki kroimy na ćwiartki, zasypujemy 4 łyżkami soli i zostawiamy na 24 godziny.
  • 2. Czosnek obieramy i kroimy w drobna kosteczkę, dodajemy do ogórków i ponownie zostawiamy na 24 godziny.
  • 3. Z ogórków zlewamy wodę. Ocet, cukier i pieprz cayenne gotujemy i zalewamy ogórki. Odstawiamy na 3 dni co jakiś czas mieszając.
  • 4. Ogórki z zalewą przekładamy do słoików i odstawiamy w chłodne miejsce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy