Królewskie śniadanko - jajko w parówce

0 (0 ocen)

  • 10 min

Mąż zrobił mi to śniadanko na walentynki. Zagościło w naszym domu na dłużej :-)

  • 10 min

Składniki:

  • Na 1 porcję (serduszko):
    1 parówka
    1 jajko,
    sól, pieprz,
    olej rzepakowy do smażenia,

    dodatkowo ulubione pieczywo.

Królewskie śniadanko - jajko w parówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówkę przekroić wzdłuż ( nie do końca: zostawić ok 2-3 cm). Przecięte końce wygiąć w przeciwne strony. Złączyć wykałaczką. Wyszło serduszko:-)
  • 2. Rozgrzać na patelni olej rzepakowy. Położyć parówkowe serduszko. W środek serduszka wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Jak podsmaży się z jednej strony, przewrócić łopatką na drugą stronę. Smażyć jeszcze chwilkę. Gotowe:-)
  • 3. Podawać z ulubionym pieczywem.

Porady

Można posypać świeżym szczypiorkiem - będzie wiosennie:-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy