Krówka

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo słodka krówka na poprawę humoru.

  • 45 min

Składniki:

  • -Krem karpatka (gotowy bez gotowania)
    -Herbatniki
    -Krakersy słone
    -0,5l śmietanki 36%
    -Masa krówkowa 400g(gotowa bez gotowania)
    -400ml mleka
    -2 opak. fix do śmietany
    -1 cukier waniliowy
    -Gorzka czekolada

Krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Na blaszkę 32x25 cm wyłożyć warstwę herbatników.
  • 2. 2.Do naczynia wlać 400ml mleka i mieszając mikserem dodawać krem karpatka mieszać 3 min.
  • 3. 3.Krem wyłożyć na herbatniki,rozprowadzić równomiernie a na to rozłożyć warstwę krakersów słonych
  • 4. 4.Na krakersy rozprowadzić masę krówkową i następnie warstwę herbatników.
  • 5. 5.Śmietankę wlać do naczynia,miksując gdy zgęstnieje dodać fixy.Jak śmietana się ubije dodać cukier waniliowy mieszać jeszcze 3 minuty.
  • 6. Zetrzeć gorzką czekolade i odstawić na 24h do lodówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy