Krówkowe szyszki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Słodkie, lekko ciągnące szyszki z preparowanego ryżu i słynnych cukierków są zdecydowanym smakiem mojego dzieciństwa, wspomnieniem szyszek w czekoladzie robionych przez moją mamę.

  • 30 min

Składniki:

  • 400g cukierków krówka
    80g preparowanego ryżu
    60g masła extra


Krówkowe szyszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1w5hwx9 1. Cukierki krówki pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka, dodać masło i roztopić na małym ogniu, cały czas mieszając.
  • image-02s8at1 2. Następnie wsypać ryż preparowany i dokładnie wymieszać, pozostawić do lekkiego ostudzenia.
  • image-1o58jdy 3. Po tym czasie z powstałej masy formować rękoma szyszki i pozostawić do całkowitego zastygnięcia (najlepiej wstawić do lodówki).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy