Krówkowe szyszunie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten deser podpatrzyłam u mojej mamy. Jest to ulubiony przysmak mojej 5 letniej kuzynki,która uwielbia zajadać się moim szyszkami .

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kostki margaryny
    300 g. krówek
    1 łyżka słodkiego kakao
    70 g. ryżu preparowanego

Krówkowe szyszunie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku topimy margarynę,krówki dodajemy kakao. Gdy masa będzie lejąca dodajemy ryż i dokładnie mieszamy. Z gorącej masy formujemy kulki i studzimy.

Porady

1. Kulki musimy formować gdy masa jest gorąca,ponieważ krówki szybko mogą nam zastygnąć. 2. Po uformowaniu kuleczek możemy przełożyć je do papieru np.na mufinki wtedy będą pięknie prezentowały się na stole.

Komentarze

Podobne przepisy