Kruche babeczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przykuwają uwagę, bo wyglądają jak jajka sadzone.

Składniki:

  • Ciasto: 30 dag mąki
    ● 15 dag masła
    ● żółtko
    ● 10 dag cukru
    ● cukier waniliowy
    Oraz: śnieżka
    ● 200 ml mleka
    ● łyżeczka żelatyny
    ● połówki brzoskwiń

Kruche babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: składniki zagniatamy z 3 łyżkami zimnej wody. Wkładamy na godzinę do lodówki. Rozwałkowujemy i wykrawamy krążki. Foremki do babeczek wyklejamy ciastem. Pieczemy ok. 20 minut w 200 °C.
  • 2. Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Żelatynę rozpuszczamy w łyżce wody, ubijamy ze śnieżką. Napełniamy babeczki. Układamy brzoskwinie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy