kruche babeczki z bezową czapeczką

0 (0 ocen)

  • 30 min

babeczki z bezową czapeczka zasmakują zarówno najmłodszym jak i trochę starszym wielbicielom słodkości

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto kruche :

    mąka 1 szklanka
    żółtka 2 sztuki
    cukier puder 4 łyżki
    masło w temp. pokojowej 4 łyżki
    kakao ciemne 2 łyżki

    masa:

    serek mascarpone 200 gr
    sok pomarańczowy 1/2 szklanki
    biała czekolada 100 gr
    masło miękkie 50 gr

Kruche babeczki z bezową czapeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.z podanych składników zagnieść ciasto
    schłodzić godzinę w lodówce schłodzonym ciastem wylepiać foremkę
    piec w 200 stopniach 10 minut .

    2.sok przelać na patelnię dodać połowę masła,serek wymieszać z sokiem czekoladę rozpuścić ,dodać drugą połowę masła
    połączyć czekoladę z serkiem ,energicznie mieszając pieczone i ostudzone babeczki napełniać kremem na górę założyć czapeczkę z bezy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

5 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Ciasto z rabarbarem