Kruche babeczki z budyniem i owocami

0 (0 ocen)

Bardzo łatwe w przygotowaniu a proste składniki tworzą często najsmaczniejsze dania. Przepis na 12 babeczek.

Składniki:

  • CIASTO:
    100 gram mąki tortowej
    50 gram zimnego masła
    25 gram cukru
    1 żółtko

    ulubione owoce (ok.200 gram)
    500 ml mleka
    1 budyń śmietankowy bez cukru
    2 łyżki cukru

Kruche babeczki z budyniem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zagniatamy błyskawicznie, wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wylepiamy ciastem foremki do babeczek i znów do lodówki na ok. 10 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni i pieczemy babeczki aż będą złociste.
  • 2. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając 2 łyżki cukru i łyżkę masła. Gorący budyń wlewamy do babeczek. Odstawiamy do wystygnięcia a potem układamy owoce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy