Kruche babeczki z jeżynami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

PRZEPIS JEST BANALNIE PROSTY

  • 45 min

Składniki:

  • * na ciasto:
    - 1,5 szklanki mąki
    - 1/4 szklanki cukru pudru
    - 2 żółtka
    - 120g masła
    - szczypta soli


    Budyń waniliowy + mleko
    100 g masła

    Dekoracja
    Owoce-jeżyny

Kruche babeczki z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki:
    * na ciasto:
    - 1,5 szklanki mąki
    - 1/4 szklanki cukru pudru
    - 2 żółtka
    - 120g masła
    - szczypta soli

    Wszystkie składniki zagniatamy i przygotowane ciasto chowamy na 30 min do lodówki.
    Foremki do babeczek smarujemy masłem i wylepiamy schłodzonym ciastem. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180C


    Krem:
    Budyń waniliowy + mleko
    100 g masła

    Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu ale z mniejszej ilości mleka niż jest zalecane w przepisie, tak aby nie był za rzadki, po całkowitym wystudzeniu utrzeć go z masłem na gładki krem.

    Dekoracja
    Owoce-jeżyny

    Upieczone i wystudzone babeczki wypełniamy masą budyniową i dekorujemy jeżynami

Porady

BABECZKI MOŻNA NADZIEWAĆ WSZYSTKIM -NA SŁODKO -I NA SŁONO

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2014

Komentarze

Podobne przepisy