Kruche babeczki z kremem śmietanowym i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto,wkładamy je do woreczka foliowego i do lodówki na min. 30 minut.Następnie wyjmujemy ciasto z lodówki,chwilę wyrabiamy i rozwałkowujemy.Foremkami do babeczek wycinamy kształt a następnie wnętrze foremki wylepiamy ciastem.Robimy tak z całym ciastem.Układamy oremki na dużej blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.Jescze gorące korpusy wyjmujemy z foremek(wystarczy przekręcić foremkę do góry a korpus sam "wypadnie".Chłodzimy babeczki.Śmietanę wraz z cukrem pudrem ubijamy na sztywno,dodajemy połowę rodzynek i mieszamy.Do rękawa cukierniczego nakładamy śmietanę i wyciskamy na wystudzone babeczki.Resztę rodzynek układamy na górze babeczek.Posypujemy płatkami migdałowymi.Podajemy od razu-wtedy są najlepsze.Smacznego
Komentarze