kruche ciasteczka na patyku

0 (0 ocen)

te ciasteczka wbite w styropian lub jabłko będą wspaniałą i pyszną dekoracją świątecznego stołu

Składniki:

  • 1 czubata szklanka mąki
    100g margaryny
    5 łyżek cukru
    1 jajko
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    Patyczki( wykałaczki lub patyczki do szaszłyków)

    do dekoracji pół kostki czekolady(ewentualnie lukier wg uznania)

Kruche ciasteczka na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie składniki razem zagniatamy
  • 2. ciasto rozwałkowujemy i foremką wycinamy dowolne kształty
  • 3. ciastka układamy na blaszce i wbijamy w nie patyczki
  • 4. pieczemy w temp 180 stopni ok 10 minut
  • 5. wystudzone ciastka dekorujemy wg uznania

Komentarze

Podobne przepisy