Kruche ciastka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kruche ciasteczka, które kiedyś moja mama piekła tylko na święta, ale są tak dobre i delikatne, że moje dzieci się nimi zajadają przez cały rok. Najlepiej smakują ze szklanką mleka

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
    3 żółtka
    1 szkl cukru pudru
    30 dag masła
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Kruche ciastka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, proszek i cukier puder wymieszać dodać zimne masło i posiekać nożem, następnie dodać żółtka i szybko zagnieść. Ciasto schłodzić w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkować i wykrawać foremkami ciasteczka. Piec ok 15 minut w 180C na złoty kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy