KRUCHE ROGALICZKI

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min

SMACZNE, JOGURTOWE ROGALICZKI KTÓRE WCIĄGAJĄ:-)

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • -2 i 1/4 szkl. mąki
    - 200g margaryny
    - 2 zóltka
    - 2 łyżki jogurtu naturalnego
    - 1/4 szkl. pudru
    - szczypta soli


    - marmolada, nutella, czekolada masa kajmakowa to na co macie ochotę
    - białko do posmarowania rogalików

Kruche rogaliczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na minimum 2 godziny.
    Po tym czasie wyjąc i rozwałkować. Od talerza wyciąć okrąg i podzielić na 8 części. Na każdy trójkąt położyć marmoladę lub inne nadziene i zwijać od szerszego brzegu. rogaliki posmarować białkiem. Piec ok. 15 minut w temp. 180 stopni. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy