Może wyglądają zwyczajnie i trochę niepozornie ale te rogaliki smakują naprawdę wspaniale. Bardzo kruche, delikatne ciasteczka, pachnące migdałami, otulone cukrem pudrem...
60 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
200 g mąki krupczatki
100 g zmielonych migdałów
200 g masła
1 łyżeczka soli
cukier waniliowy
cukier puder do obtaczania
Kruche rogaliki migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki wyrobiłam na gładką masę (w trakcie zagniatania dodałam łyżkę kwaśnej śmietany, bo ciasto trochę się kruszyło). Z ciasta formowałam cienkie wałeczki (mniej więcej grubości ołówka), a z nich niewielkie rożki, które ułożyłam na blaszce i piekłam około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe obtoczyłam w cukrze pudrze.
Komentarze