kruche rogaliki migdałowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Może wyglądają zwyczajnie i trochę niepozornie ale te rogaliki smakują naprawdę wspaniale. Bardzo kruche, delikatne ciasteczka, pachnące migdałami, otulone cukrem pudrem...

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g mąki krupczatki
    100 g zmielonych migdałów
    200 g masła
    1 łyżeczka soli
    cukier waniliowy
    cukier puder do obtaczania

Kruche rogaliki migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wyrobiłam na gładką masę (w trakcie zagniatania dodałam łyżkę kwaśnej śmietany, bo ciasto trochę się kruszyło). Z ciasta formowałam cienkie wałeczki (mniej więcej grubości ołówka), a z nich niewielkie rożki, które ułożyłam na blaszce i piekłam około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe obtoczyłam w cukrze pudrze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy