kruche żeberka barbecue

0 (0 ocen)

kruche, soczyste, po prostu pyszne!

Składniki:

  • 1,5 kg żeberek z dużą ilością mięsa
    1 łyżka ostrej papryki w proszku
    6 łyżek sosu sojowego
    1/2 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego
    3 łyżki miodu
    1 szklanka sosu barbecue
    olej rzepakowy do smażenia

Kruche żeberka barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. Wymieszać szklankę sosu barbecue z papryką, sosem sojowym, pieprzem i miodem. Nasmarować powstałym sosem mięso i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia przysmażyć żeberka na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym i piec 2,5 godziny w temp 140 C. Podlewać sosem spod pieczeni. Upieczone mięso z podawać z powstałym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy