Kruchy pieróg z rabarbarem

0 (0 ocen)

Uwielbiam słodko - kwaśny smak rabarbaru

Składniki:

  • szklanka mąki, 4 łyżki cukru pudru, 150 g masła, 2 jajka, sól, 1 kg rabarbaru, 200 g cukru, 200 g tartej bułki, 2 białka

Kruchy pieróg z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, cukru pudru, masła, soli i jajek zagnieść szybko ciasto, rozwałkować, włożyć do formy i podpiec na złoty kolor. Obrany i drobno pokrojony rabarbar posypać cukrem ( 5 łyżek ), a gdy puści sok, odsączyć i ułożyć na podpieczonym cieście. Z białek i 100 g cukru ubić pianę, którą pokryć rabarbar posypany uprzednio tartą bułką. Po wierzchu posypać cukrem kryształem i na kilka minut wstawić do niezbyt gorącego piekarnika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy