Kruszon

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smaczny placuszek.

  • 50 min

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
    3 łyżki cukru pudru
    3 łyżki oliwy
    6 jaj (żółtka, białka ubić)
    2 łyżeczki proszku
    1 masło roślinne
    Trochę kakao
    Cukier waniliowy
    1 szkl cukru do białek

Kruszon - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę z proszkiem usiekać z żółtkami i masłem.
    Wyrobione ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao.
    Jednym kawałkiem wyłożyć dno blachy i na to zetrzeć ciemną część.
    Potem rozłożyć agrest na to białka i biała część
    Piec ok. 45-50 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy