Kruszonkowiec z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Brzoskwinie sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i pokroić na plasterki. Wymieszać z Jabłecznik-Fix.
- Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać skórkę z cytryny i 1 jajko dalej ucierając.
- Dodawać mąkę po trochu, na końcu zagnieść kruszonkę rękami.
- Piekarnik nagrzać do 200 st.C. Średnią tortownicę wysmarować masłem, rozłożyć 2/3 kruszonki delikatnie uciskając.
- Piec 15 minut. Na podpieczony spód wysypać 2 łyżki płatków migdałowych, następnie wyłożyć brzoskwinie.
- Pozostałą kruszonką posypać brzoskwinie, na to resztę płatków migdałowych.
- Piec jeszcze 20 minut w 200 st.C.
- Ciasto crumble najlepsze jest na ciepło.
Porady
Zamiast płatków migdałowych można użyć wiórków kokosowych a tortownicę można zastąpić naczyniem do zapiekania.
Komentarze