Krwawe naleśniki na Halloween z pająkami

0 (0 ocen)

Szybkie, smaczne i straszne naleśniki z pająkami i pajęczyną.....

Składniki:

  • naleśnik* 1 sztuka
    ketchup 5 łyżek
    majonez 2 łyżki
    kaszanka dwie końcówki z pętełka
    podgrzybek marynowany 2 sztuki

Krwawe naleśniki na halloween z pająkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • straszne nalesniki 1. *Naleśnik pieczemy z ciasta: szklanka mleka, szklanka, wody, półtorej szklanki mąki, jajko.
    Pozostałe upieczone naleśniki wykorzystujemy do innych celów itp.
    Naleśnik smarujemy ketchupem. Majonez przekładamy do tuby - do dekorowania potraw - i wykonujemy na ketchupie pajęczynę, przy czym wykałaczką ja wykańczamy. Z końcówek kaszanki oraz z pociętych na paski marynowanych podgrzybków tworzymy pająki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy