krwiste paluszki, czyli hot dogi w wersji halloween

0 (0 ocen)

  • 15 min

To jest przekąska dla tych co się lubią bać;) Kolejna propozycja na Halloween.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 parówki
    8 małych bułeczek u mnie grahamki lub 4 tortille
    papryka czerwona
    keczup
    masło

Krwiste paluszki, czyli hot dogi w wersji halloween - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki gotujemy.
  • 2. W czasie, gdy parówki się gotują z czerwonej papryki wycinamy kawałki na kształt paznokci.
  • 3. Bułki kroimy na pół i lekko smarujemy masłem.
  • 4. Ugotowane parówki kroimy na pół. Lekko nadcinamy końcówki tak by łatwo nam było wbić paprykę.
  • 5. Polewamy keczupem.
  • 6. Podajemy z bułeczkami lub owinięte paskami tortilli.

Porady

Do mini hot-dogów możemy użyć innych dodatków, które kojarzą nam się z Halloween.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy