Krwisto-czerwony fruciak

0 (0 ocen)

  • 15 min

Orzeźwiający, smaczny koktajl na lato :-)

  • 15 min

Składniki:

  • 500 gr świeżych truskawek
    1 garść agrestu
    2 garście czerwonych porzeczek
    1 łyżka cukru pudru
    100 ml zimnego mleka

Krwisto-czerwony fruciak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć i obrać ze szypułek, gałązek, końcówek.
  • 2. Wsypać do wysokiego naczynia, wlać zimne mleko i zmiksować za pomocą blendera.
  • 3. Dodać cukier puder i jeszcze raz zmiksować.

Porady

Fruciak nie jest zbyt słodki, bo takie lubię, jeżeli ktoś woli słodszą wersję można dodać jeszcze 1 łyżkę cukru pudru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy