KRYZYSOWE RACUCHY

0 (0 ocen)

  • 25 min

Racuchy powstały z tego, co akurat znalazło się w lodówce.

  • 25 min

Składniki:

  • • 2 jabłka
    • 1 jogurt naturalny
    • 5 łyżek mleka
    • 1 jajko
    • Szczypta soli
    • Opakowanie cukru waniliowego
    • 1 szkl mąki pełnoziarnistej
    • 2 łyżki oleju

Kryzysowe racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać ze skóry, wydrążyć środek i pokroić w poprzek na plastry grubości ok. 1 cm. Składniki na ciasto połączyć rózgą i odstawić na 10 minut. Plastry jabłka maczać w cieście i wrzucać na rozgrzaną patelnię naleśnikową. Smażyć na wolnym ogniu przez ok. 2 minuty z każdej strony, żeby jabłka zdążyły zmięknąć.

Porady

do ciasta można dodać szczyptę cynamonu, aby racuchy nabrały jeszcze lepszego aromatu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy