Kryzysowe trufle

0 (0 ocen)

Dlaczego kryzysowe? Bo stworzone na szybko z tego co akurat miałam w domu. Są smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu - idealne na niezapowiedzianych gości. A wyglądają na prawdę ładnie

Składniki:

  • 100 g margaryny
    100 g cukru
    2 łyżki mleka 3,2%
    4 czubate łyżki kakao
    ok 100 g wiórków kokosowych
    1 szkl pokruszonego biszkoptu

Kryzysowe trufle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozpuść na małym ogniu margarynę, dodaj cukier i cały czas mieszając dodaj mleko.
  • 2. Cały czas mieszając gotuj ok2 minuty, dodaj kakao i mieszaj do momentu aż masa będzie jednolita
  • 3. Do masy dodaj wiórki i biszkopt i dobrze wymieszaj
  • 4. Z ostudzonej masy w dłoniach formuj kulki. Układaj na talerz i wstaw do lodówki na 1 godzinę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy