krzemowa rolada

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kasza gryczana jest głównym dostarczycielem krzemu. Brak krzemu jest powodem zawałów serca, wylewów krwi do mózgu, żylaków.

  • 50 min

Składniki:

  • farsz:
    200 g kaszy gryczanej
    3 cebule
    garść żółtego startego sera
    3 ząbki czosnku
    na ciasto:
    pół kostki margaryny
    3 łyżki śmietany
    jajko
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    pęczek koperku
    papryka w proszku ostra i słodka

Krzemowa rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farszowanie 1. Kaszę gotujemy 15 min, cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Smażymy wszystko, dodajemy ser,doprawiamy. Studzimy.
    Margarynę roztapiamy, koperek kroimy, mieszamy wszystkie składniki , zagniatamy ciasto.
    Rozwałkowujemy na placek. Ostudzony farsz nakładamy, zwijamy, pieczemy 30 min w 180 stopniach.

Porady

Podajemy z sosami, np chińskim, czy słodko- kwaśnym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy