Kukurydza z "wędzonym" masełkiem

0 (0 ocen)

Ostatnio grillowaliśmy wiele pysznych rzeczy jednak kukurydza z lekko pikantnym aromatycznym masełkiem zrobiła furorę. Chociaż dokładki nie było to każdy miał ochotę na jeszcze jedną :) Polecam :)

Składniki:

  • 6 gotowanych kolb kukurydzy
    100 g masła
    1 papryczka piri piri
    1 łyżka soli
    2 łyżki hiszpańskiej papryki wędzonej

Kukurydza z "wędzonym" masełkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kukurydza z "wędzonym" masełkiem 1. Miękkie masło ucieramy z drobno posiekaną papryczką oraz z solą i papryką.
  • 2. Schładzamy.

    Kukurydze grillujemy z każdej strony po około 3 minuty.

    Gorące od razu podajemy posmarowane masełkiem.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy