Kukurydziane babeczko -bułeczki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Moja córka jak większość dzieci ma alergię pokarmową i na liście zakazanych produktów jest mąka pszenna,dlatego staram się słodkości dla niej robić z mąki kukurydzianej.

  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryna: 15 dekagramów
    - mąka kukurydziana: 25 dekagramów
    - cukier: 15 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - jajka: 2 sztuki
    - sok Kubuś (dowolny smak): 0.75 szklanki

    - jabłka: 3 sztuki

Kukurydziane babeczko -bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kukurydziane bułeczko-babeczki 1. Jabłka obrać i pokroić w kostkę .
    Margarynę utrzeć z cukrem ,dodać mąkę z proszkiem,jajka i sok ,dokładnie wymieszać .Na koniec połączyć z jabłkami .Foremki do babeczek napełnić do 3/4 wysokości .
    Piec do 30 min w temp 150-160 st .
    Najlepsze są jeszcze ciepłe ,posypane cukrem pudrem lub posmarowane dżemem ,moja córka najbardziej lubi truskawkowy .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy