Moja córka jak większość dzieci ma alergię pokarmową i na liście zakazanych produktów jest mąka pszenna,dlatego staram się słodkości dla niej robić z mąki kukurydzianej.
Łatwy
Składniki:
- margaryna: 15 dekagramów
- mąka kukurydziana: 25 dekagramów
- cukier: 15 dekagramów
- proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
- jajka: 2 sztuki
- sok Kubuś (dowolny smak): 0.75 szklanki
Kukurydziane babeczko -bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obrać i pokroić w kostkę .
Margarynę utrzeć z cukrem ,dodać mąkę z proszkiem,jajka i sok ,dokładnie wymieszać .Na koniec połączyć z jabłkami .Foremki do babeczek napełnić do 3/4 wysokości .
Piec do 30 min w temp 150-160 st .
Najlepsze są jeszcze ciepłe ,posypane cukrem pudrem lub posmarowane dżemem ,moja córka najbardziej lubi truskawkowy .
Komentarze